Bilgi
-
Virüs Korumalı Flash Bellek Nasıl Yapılır?
Virüs korumalı flash bellek, önemli belgelerini ve dosyalarını taşımak isteyen kişilerin uygulaması gereken güvenlik yöntemlerinin tümüne verilen genel bir isim…
Devamını Oku » -
Google Yüksek Çözünürlüklü Görsel Bulma
Google yüksek çözünürlüklü görsel bulma, özellikle içerik üreten veya belirli amaçlarla arayışta olan kullanıcıların merak ettiği konuların başında gelmektedir. Google…
Devamını Oku » -
ERR_CONNECTION_REFUSED Hatasının Çözüm Yolları
ERR_CONNECTION_REFUSED hatası, Google Chrome internet tarayıcısında web sitelerine erişimi engelleyen hatalardan biri olarak bilinmektedir. Bu hatayla karşılaşan kullanıcılar, sosyal medya…
Devamını Oku » -
Bilgisayar Donanımlarını Öğrenme İşlemi Nasıl Yapılır?
Bilgisayar donanımlarını öğrenme işlemi, yeni bir bilgisayara sahip olan veya herhangi bir yazılımı çalıştırıp çalıştırmayacağını bilmek isteyen kullanıcılar tarafından sıklıkla…
Devamını Oku » -
LinkedIn Hesap Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır?
LinkedIn hesap kapatma işlemi, düşünülenin aksine çok daha kolay ve hızlı şekilde yapılabilen bir işlemdir. LinkedIn platformu, diğer sosyal medya…
Devamını Oku » -
Instagram Gerçek Takipçi Nasıl Kazanılır?
Instagram gerçek takipçi nasıl kazanılır sorusu, Instagram platformunda hileye karışmadan doğal bir şekilde takipçi sayısını arttırmak ve popüler olmak isteyen…
Devamını Oku » -
Instagram Hesap Kısıtlama Nedir?
Instagram hesap kısıtlama, geliştiriciler tarafından geçtiğimiz yıllarda sunulan ve uygulama üzerinde aktif olarak kullanılan özelliklerden biri olarak bilinmektedir. İstenmeyen durumlarla…
Devamını Oku » -
Ekran Kartı ve İşlemci Sıcaklığı Öğrenme İşlemi Nasıl Yapılır?
Bilgisayarınızın her zaman en iyi performansı verebilmesi için donanımlarınızın en uygun koşullarda çalışması gerekmektedir. Çok iyi donanım ögelerine sahip olmanıza…
Devamını Oku » -
VPN Nedir? Nasıl Kullanılır?
Ülkemizde birçok yasaklı site bulunuyor ve bu tür sitelere girmek için genellikle VPN ismini verdiğimiz eklentileri kullanıyoruz. Fakat VPN kavramının…
Devamını Oku » -
Güneş Sistemindeki Gezegen İsimleri Nelerdir?
Güneş sistemi, Samanyolu galaksisinde bulunan ve 2009 yılında Plüton’un gezegenlikten çıkarılması ile birlikte toplamda 8 gezegenden oluşan bir yasay-sistemdir. Bu…
Devamını Oku » -
Sıcaklık Birimleri Nelerdir?
Bir maddenin sıcaklık veya soğukluk ölçüsünün globalleştirilmesi sonucu ortaya çıkan sıcaklık ölçüleri, insanlık tarafından birçok defa farklı derecelerle klasmanlaştırılmıştır. Uzun dönemler boyunca…
Devamını Oku » -
Atmosferin Katmanları Nelerdir?
Başımızı kaldırıp gökyüzüne hepimiz bakmışızdır. Aslında gördüğümüz atmosferin katmanlarıdır. Atmosferimiz oldukça büyük ve katmanlı bir yapıdır. Biz bu katmanın en…
Devamını Oku » -
Kayaç Nedir? Kayaç Çeşitleri Nelerdir?
Bu yazımızda kayaç nedir ve kayaç çeşitleri nelerdir sorularını yanıtlayacağız. Yolda yürürken gördüğünüz her taşın bir hikayesi vardır. Bu taşların…
Devamını Oku » -
Mil Nedir? Kara Mili ve Deniz Mili Nedir?
Bir çok yabancı filmde ve dizilerde mil ifadesini duymuşsunuzdur. Peki dizilerde ve filmlerde duyduğumuz mil nedir? Deniz mili ve kara…
Devamını Oku » -
Işık Hızı Nedir? Işık Hızı Süresi Nedir?
Evrenimizde hızın da bir limiti bulunmaktadır. Bu limit ışık hızıdır. Peki ışık hızı nedir, insanlar ışık hızına ulaşabilir mi? Işık…
Devamını Oku » -
Falez Nedir? Falez Çeşitleri Nelerdir?
Bugün sizlerle falez nedir sorusunun cevabını paylaşacağız. Denizlerin dalgalarının gücü tahmin edilemeyecek kadar fazladır. Çok masum görünen bu dalgalar yıllar…
Devamını Oku » -
Renklerin Anlamları? Renklere Göre Ruh Halinizi Analiz Edin
Renklerin anlamları hakkında bilgi sahibi olmak bazen insanları tanımamıza yardımcı olabilir. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de insanlar renklere ve renk…
Devamını Oku » -
Ütopya ne Demek? Distopya Ne Demek?
Gelecek için güzel bir toplum ve insanlığın hayalini kurarız. Bu tür hikayeler ve hayaller “Ütopya” olarak adlandırılmaktadır. Ancak bunun tersi…
Devamını Oku » -
Hava Olayları Nasıl Oluşur? (Kar, Yağmur, Dolu, Kasırga, Tayfun, Hortum, Sulusepken)
Hepimizin ruh hali hava durumuna göre değişir. Ve hava olayları günlük hayatımızı oldukça önemli bir ölçüde etkilemektedir. Fakat tüm hava…
Devamını Oku » -
Robotik Kodlama Nedir?
Çeşitli elektro-mekanik cihazların ve bilgisayarın anlayacağı dilden konuşabilmenin en yazılı ifadesi robotik kodlamadır. Robot sistemine gerekli görev tanımlarının yüklenmesi ve…
Devamını Oku » -
Dünyanın Yedi Harikası Nedir ve Nerededir?
Dünyanın yedi harikası, insan eliyle yapılmış (beşeri) olan yapılardır. M.Ö. V. yüzyılda tarih bilimci Heredot tarafından çıkarılmıştır ancak Hederot, bunu…
Devamını Oku » -
Şubat Neden 28 Çeker?
Miladi takvime göre birçok ay 30 ve 31 gün aralığında gün sayısına sahipken, tarihin en şanssız aylarından biri olan Şubat ayı genel olarak 28, dört yılda bir olmak üzere de 29 gün çeker. Birçok…
Devamını Oku » -
Rüzgarların İsimleri ve Estikleri Yönler
Rüzgar, atmosfer sistemi içerisinde bulunan havanın dünya üzerinde paralel bir şekilde hareket etmesi sonucunda meydana gelen hava olayıdır. İnsanlar rüzgarlara değişik isimler vermişlerdir. Örnek vermek…
Devamını Oku » -
Adrenalin Nedir ve Bu Hormonun Vücuda Etkileri Nelerdir?
Adrenalin Hormonu, Böbrek üstü bezleri tarafından salgılanan bir hormondur. Bu hormonun görevi ise organizmayı acil bir harekete hazırlamaktır. Genel olarak adrenalinin etkileri vücudu acil…
Devamını Oku » -
Kompozit Malzeme Nedir?
Kompozitin kelime anlamı bileşik demektir. En az iki malzemeden oluşan malzemelere kompozit malzeme adı verilir. Kompozit malzeme nedir sorusuna da büyük oranlarda…
Devamını Oku » -
Mors Alfabesi Nedir? ve Tarihçesi
Mors alfabesi herkesin duyduğu ancak tam olarak ne olduğunu bilmediği bir alfabe çeşididir. Mors alfabesinin Samuel Mors tarafından oluşturulduğu bilinmektedir. Samuel Mors telgraf…
Devamını Oku » -
Periyodik Tablo Nedir ve Özellikleri Nelerdir?
Periyodik tablo genel olarak fen alanında incelenen bütünüdür. Bu sistemin inceleme alanı ise elementlerdir. Elementler, periyodik tablo sayesinde bir sisteme bağlanır ve farklı alanlarda…
Devamını Oku » -
Ay Tutulması Nedir? Nasıl Gerçekleşir?
Ay tutulması, ayın dolunay zamanında ortaya çıkar. Ay dünyanın çevresinde gezinirken dünyanın gölgesi içine girer ve orada kalır. Bu duruma…
Devamını Oku » -
Güneş Tutulması Nedir? Nasıl Gerçekleşir?
Güneş tutulması evrende gerçekleşen olaylardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Güneş tutulması temelde Ay’ın Güneş ile yer arasına girmesi ile oluşuyor.…
Devamını Oku » -
Kan Nedir? Kan Nelerden Oluşur? Kanın Görevleri Nelerdir?
Hayati öneme sahip olan kan, dolaşım sisteminde yer alan ve özelleşmiş yapılardan oluşan canlı bir sıvıdır. Atardamar, toplardamar ve kılcal damarlar…
Devamını Oku » -
Baskı Balata Nedir? Baskı Balata Neden Biter?
Baskı balata araç sahibi olanların kesinlikle bilmesi gereken en önemli konulardan biridir. Peki baskı balata nedir? Araç açısından önemi nedir, nasıl…
Devamını Oku » -
Fotosentez Nedir? Fotosentez Denklemi nedir?
Fotosentez olayı, güneş ışınları yardımı ile enerji alarak bitkiler ve bazı bakteri türleri tarafından yapılan işleme denir. Fotosentezin iki adet türü bulunmaktadır. Bu…
Devamını Oku » -
Sonar Nedir? Sonar Nasıl Çalışır?
Bu yazımızda sizlerle sonar nedir ve sonar nasıl çalışır konusuna değineceğiz. Ama öncelikle kısaca tarihçesine bakalım. Daniel Colloden’ın , 1822 yılında İsviçre Cenevre Gölü’nde ses hızını hesaplamak amacıyla…
Devamını Oku » -
Dünyanın Katmanları Nelerdir?
Dünyanın katmanları konusuna başlamadan önce şunu bilmekte fayda var. Güneş sistemine yakın gezegenler arasında üçüncü olan Dünya; yaşam, su ve havaya sahip…
Devamını Oku » -
Kozmos Nedir? Mikro ve Makro Kozmos Nedir?
Kozmoz eski Yunanca kökenli bir kelime. Yunanca makros ve kozmos kelimelerinin birleşimi olan bu kelimi büyük evren anlamına geliyor. Yunanlıların evrene bakış açısı bizimkinden biraz farklı. Onlar…
Devamını Oku » -
Pi Sayısı Nedir? Tarihçesi, Kim Buldu, Kaç Basamaklı?
Pi sayısı matematik derslerinde sıkça karşılaşılan kavramlardan birisidir. Matematikte kullanılan ve genellikle 3,14 veya 3 şeklinde alınan pi sayısı nedir? tarihçesi, kim buldu, kaç basamaklı? Pi sayısına…
Devamını Oku » -
Ekosistem Nedir? Ekosistem Ekolojisi Nedir?
Canlı yaşamı için oldukça önemli bir yere sahip olan ekosistem özellikleri, hala bilim adamları tarafından çözülemeyen birçok detay içermektedir. Uzayda aranan canlı yaşamında incelenen ilk bulgulardan biri…
Devamını Oku » -
Aura Ne Demek? Aura Renkleri Nelerdir?
Aura, bedenimizin içinde yer alan eksi ve artı yüklerin akışından kaynaklı olan koruyucu bir kalkandır. Canlı ya da cansız her nesnenin bir aurası vardır.…
Devamını Oku » -
Gökkuşağı Nedir? Gökkuşağı Nasıl Oluşur?
Meteorolojik bir doğa olayı olan gökkuşağı, yağmur yağdıktan sonra ortaya çıkar. Yağmur damlalarına yansıyan güneş kırılmaya uğrayarak renkli bir hal alır böylece gökkuşağı ortaya çıkar. Dağılma ve yansımanın olması nedeniyle belirgin olarak görülür. Damlalar büyük ise…
Devamını Oku » -
Element Nedir? Element Tablosu ve Özellikleri Nelerdir?
Element fizik ve kimya derslerinden bildiğimiz bir terimdir. Herhangi bir nükleer olmayan kimyasal reaksiyon ile bileşenlerine ayrılamayan saf maddelere element denir. Elementler atomların çekirdeklerinde bulunan proton yani…
Devamını Oku »