Blog

Gmail Hesabına Rehber Yedekleme ve Geri Yükleme Nasıl Yapılır? (Android)

Android işletim sistemli cep telefon kullanıcıları, rehberlerine ekledikleri telefon numaralarını kaybetmemek için yedekleme yöntemini kullanmalıdır. Telefonlarda meydana gelebilecek çeşitli sorunlar, fabrika ayarına sıfırla seçeneğini kullanmak zorunda bırakabilecektir. Telefondaki rehberin ve bazı verilerin yanlışlıkla da olsa silinmesi kullanıcıları strese sokacaktır. Bu sorunu yaşamamak için Gmail hesabına rehber yedekleme yaparak, verilerin kaybolma riski ortadan kalkar.

Gmail Rehber Yedekleme

Android telefonlarda rehber yedekleme işlemleri, telefon ayar menülerini kullanarak rahatlıkla yapılabilecektir.

Rehber yedekleme işlem adımları şunlardır;

  • Kişiler bölümü açılır,
  • Üst üste olan üç nokta seçilir ve ayarlar sekmesi seçilir.
  • Kişiler ve sonra kişileri dışa aktar yapılır,
  • Dışa aktarma işlemi için hesap seçin,
  • Tüm rehberiniz vcf dosyası olarak aktarılır.

Bu işlemleri yaparken, rehberinizin yedekleme yeri olarak Gmail hesabınızı seçebilir ve Google drive yedeklemesi yapabilirsiniz.

Gmail Yedeklemesini Açmak

Android işletim sistemli cep telefonlarında kullanıcılar, Gmail otomatik yedekleme fonksiyonunu aktif ettiklerinde, sim kartı ve telefonda kayıtlı bulunan tüm rehber bilgilerini yedekleyebilirsiniz. Telefon değiştirmek zorunda kaldığınızda, oluşturulan yedek sayesinde, gmail hesabınızdan tüm rehber bilgileriniz yeni telefonunuza otomatik olarak yedeklenecektir.

Bunun için;

  • Telefon Ayarlarına girilir,
  • Sistemden yedekle,
  • Google drive yedeklemeyi açın,

İşlemlerinin yedeklemeye başlamadan önce yapılması gerekiyor. Bu işlemi yaparak rehber bilgilerinizi istediğiniz telefona taşıyabilirsiniz.

gmail rehber yedekleme

Yedeklenen Rehberin Geri Yüklenmesi

Gmail hesabına rehber yedekleme ve geri yükleme nasıl yapılır? (Android) Akıllı cep telefonu kullanan ve sık telefon değişikliği yapanlar, bu özelliği kullanarak, hiçbir zaman rehberlerindeki bilgilerin kaybolma sorunu ile karşılaşmazlar. Gmail hesabına yedeklenen rehberin tekrardan geri yüklenebilmesi için yine telefonun ayar menüsünü kullanarak işlem yapmak gerekiyor. Telefon ayarlar uygulamasında, Google seçilir ve hizmetler bölümünden kişileri geri yükle denildiğinde, rehberin geri yükleme işlemi tamamlanmış olur.

Yedekleme Hesabının Seçilmesi

Kullanıcının birden fazla Google hesabı varsa yedeklemeyi hangi hesabına yapacağınızı, yedeklemenin yapılacağı hesap seçeneği ile belirleme yapabiliyor. Geri yükleme yaparken, hesabınızda gösterilen ve geri yükleme yapılacak olan cihaz seçilir ve cihazda rehberin cihaza ya da sim karta yedeklenmesini seçebilirsiniz. İşlem tamamlandığında kişiler geri yüklendi mesajı gösterilecektir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu