Tuner Çıkışı Aşırı Yüklendi Sorunu ve Çözümü

Öncelikle televizyonlarda karşımıza çıkan tuner çıkışı aşırı yüklendi ne demektir buna bir açıklık getirelim. Genel itibariyle baktığımızda en yeni teknolojilerde sıklıkla televizyonlarda tuner çıkışı karşımıza çıkmaktadır. Birçok arızanın meydana gelmesiyle birlikte tüner çıkışı ne demek insanlar oldukça merak etmektedir. Bu tür arızalar genelde samsung, seg, arçelik ve regal gibi televizyon markalarında karşımıza çıkmatadır.
Tuner çıkışı, ortada genelde hiçbir olumsuz durum olmamasına rağmen, bazı zamanlarda ortaya çıkan bir arıza durumudur. Hatta buna bir diğer isim olarak da tüner çıkışı aşırı yüklendi hatası denmektedir.
Tuner, televizyonların arka kısmında bulunan ve uydu anten kablolarının bağlandığı yuva ve beraberinde ana kart ile bağlantılı olan elektronik cihaz demektir.
Tuner Çıkışı Aşırı Yüklendi Sorunu
Tuner çıkışı aşırı yüklendi hatası, son zamanlarda sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Özellikle Vestel marka televizyonlarda, Seg, Regal, Samsung ve Arçelik gibi birçok marka televizyonlarda görülmektedir. Tuner çıkışı aşırı yüklendi sorunu ile karşılaşan birçok kişi, bu sorunu elektriksel bir nedenden dolayı olduğunu düşünmektedir.

Dolayısıyla insanlar hemen panik yapmaktadır. Ancak asla panik yapmaya asla gerek yoktur. Çünkü çok basit bir nedenden dolayı kaynaklanmaktadır. Çok yüksek ihtimalle televizyonunuz merkezi uydu sistemi veya çanak anteninden televizyonunuza gelen kabloda sıkıntılar bulunmaktadır.
Bunun en başlıca sebebi ise, televizyon bağlantı noktasından çıkan saçakların bağlantı noktasına değmesinden kaynaklı olabilmektedir. Hatta kablolarda kırılma, bükülme ve aşınma gibi sorunlardan da kaynaklanabilmektedir.
Tuner Çıkışı Aşırı Yüklendi Çözümü
Şimdi oldukça basit olan bu yöntemi sizlere bahsedelim.
Bunun için yapmanız gerekenler şu şekildedir;
- Öncelikle televizyonunuzu kapatıp fişten çekin. Ardından tekrar fişe takıp deneyin.
- Çözüme başlamadan hemen önce televizyonunuza gelen kablonun birleşim noktasında herhangi bir kablo saçağı var mı diye kontrol etmelisiniz.
- Ardından halen sorun çözülmediyse, çanak anteninin bağlantı noktasında herhangi bir kablo saçağı var mı diye kontrol etmelisiniz.
- Tabi eğer saçak varsa, kendiniz yeniden bir giriş ucu oluşturun.
- Kabloları kontrol edin. Herhangi bir nokta da kırık veya yıpranmış bir yer var mı diye kontrol etmelisiniz.
- Kırık veya yıpranmış gördüğünüz kısımları mutlaka siyak elektrik bandı ile bantlamalısınız.
Yukarıda bahsettiğimiz yöntemleri uygulayarak mutlaka çözüme kavuşabilirsiniz.