Windows “DLL Dosyası Eksik” Hatası ve Çözümü

Windows, Mac gibi birçok işletim sisteminde de çok meşhur olan “ DLL Dosyası Eksik ” hatası çıkabilir. Öyle ki bu işletim sistemini kullanan kullanıcılar nette ve benzeri platformlarda “dll dosyası eksik” hatası nasıl çözülür? ” şeklinde sorular soruyor. Bu sorun birçok kullanıcı eşsiz deneyimden mahrum bırakırken birçok kullanıcıyı da kızdırıyor.
Fakat bu sorunun çözümü oldukça basittir. Öncellikle herhangi bir tarayıcıdan arama motoruna girerek eksik olan dll’yi net üzerinden indirmek gerekiyor. Daha sonra ise bozuk olan klasörün veya belgelerin içine atmak gerekiyor. Bu yöntem için ise şu dizin takip edilmelidir: ” Başlat > Ayarlar > Bilgisayarım > Ana Disk > Belgelerim ” dizinine dosya atılır ise sorun çözülecektir.
Dll Dosyaları Nerede Bulunur?

Dll dosyaları bir sistemin veya işletim sisteminin düzgün çalışmasına olanak sağlar. Fakat bir adat dll silinse bile bilgisayar veya işletim sistemi düzgün çalışmaya bilir. Bunun için tüm dll’lere yönetici izni sağlanmamalıdır. Dll dosyaları genellikle şifreli belgeler klasöründe tutulur ve diske gömülü durumdadır. Dll dosyaları şu komut dizininde bulunuabilir: ” Başlat > Ayarlar > Bilgisayarım > Ana Disk > Belgelerim ” bu kombinasyon kullanılarak dll dosyaları bulunabilir.
Dll Dosyaları Ne İşe Yarar?
Dll dosyaları bir sistemin bel kemiğidir. Bu dosyaların birinin eksikliği tüm sisteme zarar verebilir. Bu yüzden dikkat edilmesi gerekir. Zaten bütün dll neredeyse uçtan uca şifreli olur. Bu yüzden yönetici dışında kimse bu dosyalara zarar veremez. Fakat bazı kötü amaçlı yazılımlar bu durumu değiştirerek dosyaları silebilir. Bu yüzden bilgisayarın sürekli olarak güvenlik programları ile taranması gerekir.
Dll Dosyaları Veya Sistem Nasıl Taranır?
Dll dosyaları veya sistem taraması oldukça kolay ve bir o kadar uzun bir işlemdir. Öncelikle sistemin güncel olması gerekir. Daha sonra şu komut dizimi izlenebilir: ” Başlat > Çalıştır > Yönetici Olarak Çalıştır > CMD > ” SCF/scannow ” komutunu girin > Enter > /Exit ” Komut dizimini takip ederek bilgisayar ve sistem taranabilir.
Ayrıca bakınız: Windows 10 giriş şifresini kaldırma