What the fuck, Wtf Ne Demek? (LOL, TBT, THX, GG, HBD)

Günümüzde iletişimin daha çok sosyal medya platformları üzerinden ilerletilerek sanallaşması ile beraber, birçok sosyal medya jargonu da ortaya çıkmaya devam etmektedir.
Bu jargonlardan biri olan ve kısaltma anlamı içeren ”WTF” kelimesi, aslında İngilizce bir cümlenin yani What the fuck baş harflerinin birleşerek oluşturduğu kelime olarak bilinmektedir.
Ayrıca bakınız: FF ne demek?
WTF Ne Anlama Gelmektedir?
WTF kelimesi, İngilizcede şaşırma gibi durumlarda sıkça kullanılan ve sosyal medya kullanımına da jargon olarak geçen ”What the fuck” cümlesinin baş harflerinin kısaltması olarak karşımıza çıkmaktadır.
İngilizce konuşulan ülkelerde yaşayan insanlar tarafından şaşırma gibi durumlarda verilen tepki cümlelerinden biri olan tamlama, sosyal medyada kısaltma olarak WTF kelimesi ile kullanılmaktadır.
WTF Ne Gibi Durumlarda Kullanılır?
WTF kısaltması, sosyal medya üzerinden akıl almayacak olaylar için şaşırma belirtisi olarak sıkça kullanılmaktadır. Sosyal medyada en çok kullanılan jargonlardan biri haline gelen WTF kısaltması, ”Yok artık” ya da ”O da neydi?” gibi cümlelerin yerine kullanılabilmektedir. İnternet ortamında şaşırma ünlemi olarak karşımıza çıkan tamlama, sıkça kullanılan kelimeler arasında yer alıyor.
WTF Kelimesi Argo Anlam mı İçeriyor?
İngilizcede ”What the fuck” cümlesinin kısaltması olarak kullanılan ve zaman içerisinde sosyal medya platformlarının yayılımı ile birçok dile yerleşen tamlama, kelime anlamı olarak argo kelimeler içerse dahi zaman içerisinde barındırdığı kaba anlamı kaybetmiştir
Günümüzde daha çok anlam verilemeyen olaylar karşısında kullanılan kısaltma, şaşırma ünlemi olarak daha sık kullanılmaktadır. Bu nedenle WTF kısaltması günümüz sosyal medyasında argo bir kelime olarak tercih edilmemektedir.
Diğer Sosyal Medya Kısaltmaları
Sosyal medya üzerinde kullanılan ve birçok kişi tarafından henüz anlamı bilinmeyen birçok kısaltma bulunmaktadır.
WTF gibi birçok kelimenin yer aldığı sosyal medya kısaltmalarından bazıları şunlardır;
- WTF (What the Fuck = Yok artık)
- LOL (Laugh Out Loud = Ses çıkararak güldüm)
- TBT (Throw Back Thursday = Eski zamanlar)
- THX (Thanks = Teşekkür ederim)
- GG (Good Game = Güzel Oyun)
- HBD (Happy Birthday = İyi ki Doğdun)
Bu gibi ve daha birçok kısaltmanın bulunduğu sanal iletişimin gerçek merkezi haline gelen sosyal medya platformlarında, anlamını bilmediğiniz daha birçok kısaltma ile karşılaşabilmeniz mümkün. Her geçen gün daha fazla kısaltmanın lügata eklendiği sosyal medya platformları, zengin bir jargona sahip bir şekilde ilerliyor.